Аниматорска среща – курс БЧК “Първа помощ”, 16-18. юни 2023, гр. Казанлък

“В петък вечер се събрахме и двете групи на аниматорите, за да направим заедно курс “Първа помощ” на БЧК, който ще ни бъде полезен в работата с децата. Курсът започна в събота сутрин. Сдружението на БЧК изнесоха лекция на обучаващите се аниматори, как да доставим първа до лекарска помощ на изпаднал в нужда човек . Доброволците обобщено разказаха ни разказаха, как да се справяме в такива екстремни ситуации, в които се иска бърза реакция и спасяване на човешки живот. Те разиграха няколко ситуация и показаха, как бързо да се реагира в тях: епилепсия (гълтане на език), гръбначни наранявания, счупен или навехнат крайник, превързване на вътрешни дълбоки и външни рани, разпознаване на човек с инсулт, реанимация и др.
След обяд бе организирана игра в града. Бяхме разделени на 4 отбора от по 5 играча. Трябваше да обиколим 5 различни спирки, в които се инсценираха различни наранявания. От нас се искаше бърза и коректна реакция.
След тази голяма игра последваха други забавни игри в центъра. Вечерта имаше молитва в параклиса и думичка за лека нощ, кратка история с поука.
В неделя, след Светата Литургия, почистихме сградата и след обяд потеглихме към домовете си.
Благодаря много за хубавата и полезна среща!” Кристянин, аниматор

Comments are closed