Аниматорска среща, 2.-4. декември 2022, град Казанлък

“Втората ни среща премина толкова страхотно колкото и първата дори може би и по- добре. В петък вечерта всички бяхме посрещнати с това топло и загрижено чувство от страна на отец Петр Цвркал и аниматорите! Цялата обстановка там и хората те карат да се чувстваш много уютно и сякаш не си на непознато място. 
След нашето настаняване бяхме посрещнати и от вечеря в трапезарията, в която всички се бяхме събрали и се помолихме преди да седнем на масата. След вечеря се събрахме във вече за повечето от нас позната зала, където провеждаме своите беседи, игри и забавления.  След като бяхме запознати с правилата и програмата за уикенда, който щяхме да прекараме заедно, играхме на много забавни игри, които определено ни караха да се смеем с глас всички, за което благодарим на Ели. По-късно влязохме и в църквата, където имахме вечерна молитва и думичка за лека нощ, която беше под формата на поучителна история представена от един от нашите аниматори и отговорници Жоро. След това си казахме лека нощ и не след дълго новият ден настъпи и с нови сили се втурнахме в нашата програма, изготвена от Гопето, Катето, Ели, Жоро и отчето.
Имахме сутрешна молитва в църквата на която също и пяхме и се отправихме за закуска. По-късно след кратката почивка започнаха и нашите беседи- например теми като ,,Педагогика“ и т.н , които лично смятам, че бяха много полезни, интересни и образователни определено наученото ще може да бъде използвано в нашата практика. Между беседите играхме на игри, които повдигат  духа  и те раздвижват. След приключването на беседите бяхме въведени в красотата на светата литургия по западен обред от отчето. Обядвахме прекрасна супа, която беше сготвена от Фанда след което имахме по-дълга почивка, през която всеки имаше възможността да прекара време в опознаване и разговори с останалите младежи, но и също така да се изповяда при отец Петр или дори само да си разговаря с него на теми, които ни интересуват.
Следобедът имахме игра, тя се проведе из град Казанлък и всички участваха, като своевременно бяхме координирани от нашите отговорници. Играта беше с цел да се провери колко можем да бъдем ориентирани в града, да се провери нашата бързина както и ловкост, за справянето с наложената задача за спечелването от един от двата отредени отбора.
След края на играта всички се прибрахме в манастира и се събрахме в залата за оценка на играта и беседа.
Вечерята не дойде дълго след това като разбира се помолихме преди да седнем всички на масата естествено Фанда се беше постарал както винаги.  
Жоро и Катето се постараха нашата практика да не остане никак скучна и ги поздравявам за положения труд също така и останалите аниматори!
преди лягане имахме вечерна молитва в църквата  и думичка за лека нощ от Катето под формата също на интересна и поучителна история след което всеки се отправи към своите спални помещения, които създаваха приятна и топло обстановка.                                                   
И така сутринта на неделята дойде ние започнахме с подготовката и опаковането на нашите багажи за нашето заминаване след обяда.
В църквата след сутрешната ни молитва и пеене водени от Гопето закусихме, след което всички участвахме в броеничка и отец Петр ни въведе и в литургията по източен обред, на която не бях присъствала до сега, но определено не останах разочарована! След светата неделна литургия групата прави оценка на нашета среща, коментирахме преживяното и ни бяха възложени нашите задачи за домашна, за да бъдат направени от всеки от нас.
В 12:00 часа се беше и нашия обяд , който се състоеше от супа и кисело зеле със свинско, гозбите приготвени с много старание.
Ние се отправихме в оправянето на нашите багажи и за жалост дойде и времето да си кажем чао, но разбира се не за дълго J
Като за финал мога да обобщя, че тези срещи те свързват с Бог и те карат да видим красотата на нашата вяра! Забавляваш се, запознаваш се с нови хора, завързваш нови приятелства и контакти и научаваш нови неща и в края на срещата дори на никой не му се прибираше. Благодаря от името на младежите за чудесният  уикенд, който ни беше предоставен от всички тези хора, които са се старали да го осъществят! До нови срещи!”
Тея – бъдещ аниматор 

Comments are closed