Поход из Родопите

Поход в РодопитеВ началото на месец август отците салезиани организираха поход из красивата планина Родопи. Приключението започна от Бачковсия манастир и завърши в гр.Лъки. По пътя си българи, чехи и един индиец – веселият Суреш, вървяха с песен, музикални инструменти и големи самари на гърба си. Сутрин се будихме с песен и красивия звук на китара, благодарение на Ярослав Ружичка. Така настроението на всички бе хубаво още от сутринта. С изгрева на слънцето идваше и времето за среща с Бог – сутрешната молитва. Закуската ни даваше сили да нарамим големите раници и да поемем по дългия изморителен, но същевременно и много зареждащ път през деня.

Поход в РодопитеПоход в РодопитеДневният ни преход обикновенно продължаваше около 8 – 9 часа. Вървейки, съзирахме колко е прекрасна природата около нас, размишлявахме, забавлявахме се и също благодарихме на Създателя на всички тези хубави гледки. Когато слънцето залязваше, Томаш, ръководителят на похода, избираше подходящо място за нощуване. След като си приготвяхме вкусна топла вечеря и опъвахме палатките, се събирахме отново заедно – пеехме песни, свирехме на китара, танцувахме, дегустирахме скакълци и се забавлявахме.

Поход в РодопитеПоход в РодопитеПреди да затворим очи, се срещахме с Господ под красивото звездно небе. Походът през 2012г. в Родопите бе едно невероятно преживяване, което никога няма да забравя.

 Лиана Тричкова,

Аниматор


Поход в РодопитеПоход в РодопитеПоход в Родопите
Поход в РодопитеПоход в РодопитеПоход в Родопите


Comments are closed