Само малко парче…

Скъпи приятели,

наближава ваканцията – ще се срещнем с много хора, ще пътуваме на различни места… Искам да ви призова да отразяваме Божията любов навсякъде чрез примера на един господин -Пападерос.

Александер Пападерос много дълго се грижел за разбирателството между гърците и германците. Организирал различни срещи на високо ниво. Веднъж някой го попитал: “Господин Пападерос, какъв е смисълът на вашия живот?”

Той отговорил: “По време на Втората световна война, когато бях малко момче, намерих едно счупено огледало. Бяхме много бедни. Започнах да събирам всичките парчета от огледалото и много се мъчих да ги съединя, но не беше възможно. Тогава реших да си взема поне най – голямото парче от тях. Ето го.” – от портмонето извадил старото парченце огледало. “Започнах да си играя с него. Бях много учуден, че мога да отразявам слънцето в тъмнината. Особено в пещери и на местата, където то никога не можеше да грее. Това беше моята игра – да се опитвам да прокарвам слънцето в най-скритите и тъмни места, които ще намеря.

Запазих си това парче от огледалото и от време на време продължавам да играя онази детска игра. Когато пораснах, разбрах, че това не е само игра, а една възможност, ако мога да преживея живота си така. Светлината, която е истината, любовта, разбирателството, знанието – може да се появи в тъмните места, само ако я отразявам. Аз съм само малко парче, но въпреки това мога да отразявам светлината във всяка тъмнина, която е в човешкото сърце. Все нещичко малко мога да променя в някой човек. Това е смисълът на моя живот!” – казал господин Пападерос.

Ние знаем, че отразяваната Светлина е Исус Христос. Тази Светлина може да свети в нашето сърце, ако Й позволим. След това и ние ще бъдем способни да отразяваме тази Негова светлина.

Желая на всеки един от вас, да бъде вашата ваканция едно отразяване на Божията любов чрез чистото парченце огледало на нашата душа!

о. Георги

Comments are closed