Новогодишна аниматорска среща 30.12.22-01.01.23, град Стара Загора

“От 30.12.2022 до 1.01.2023 година в Стара Загора се събрахме група аниматори от цяла България, за да посрещнем заедно новата година в тишина и молитва. Бяхме посрещнати  в доизграждащия се манастир. Събрахме се до края на вечерта.
На следващата  сутрин започнахме деня с литургия, после се събрахме, за да закусим. След това изгледахме един много емоционален филм. После направихме разходка с броеница из красивия парк на града. Когато се върнахме, се разделихме на три групи, на две от които им беше дадена възможности да използват наученото от курса за аниматори и да изготвят няколко игри за новогодишната вечер. Другата група имаше важната задача да приготви празничната вечеря, която беше много вкусна. Подготвените игри доведоха до много усмивки на участниците, но отнеха малко повече време от очакваното, а няколко непредвидени обстоятелства не ни позволиха да изиграем всичко подготвено. През цялото време се забавлявахме от сърце. След вечерята се отдадохме на караоке изпълнения. Когато наближи полунощ слязохме в параклиса за обожаване и кратко размишление за изминалата година, написахме кратко послание  до бъдещите нас. След края на обожаването излязохме да се полюбуваме на новогодишната заря. После се позабавлявахме с танци и песни. След този изморителен ден си легнахме със спомените и емоциите които бяхме преживяли.
Много ни беше тъжно, че толкова бързо измина това време, прекарано заедно и се опитвахме да не бързаме да се приберем по своите домове.”
аниматор Николай, гр. Шумен

Comments are closed