Новогодишна среща

Новогодишна срещаИ за тази Нова година салезианите организираха новогодишна среща, която не обхващаше само новогодишната нощ. За времето от 29 декември до 2 януари се събрахме в базата им в Казанлък, за да прекараме незабравимо време заедно. Бяхме салезиани, аниматори и хора от енориите, в които служат отците салезиани. През по-голямата част от времето бяхме около 15 човека.


Новогодишна срещаНовогодишна срещаДа прекараме хубаво време заедно, беше основната цел. На първя пълен ден имахме пътуване до Бузлуджа. На следващия ден групата ни се удвои. За два дни при нас беше групата френски скаути, които бяха с нас и миналата година по същото време.

Новогодишна среща

Новогодишна срещаЗаедно с тях играхме убонго, прекарвахме време в църквата и преди да си тръгнат ни изнесоха своето клоунско представление, в което въвлякоха и децата от ромската махала, с които работят салезианите в Казанлък.

Играхме и на игра, в която бяхме разделени на две групи и трябваше по карта да посетим 4 православни църкви в Казанлък, да запомним имената им, както и имената на всички светци, които са изобразени на иконите вътре. През всеки от дните имахме литургия сутринта, както и малко духовно време вечерите преди да си легнем.

Новогодишна срещаНовогодишна среща

Вечерта преди самата Нова година се отдадохме на театрално творчество. Имахме две пиески, които част от участниците подготвиха за кратко време. Последваха множество игри, в които се състезавахме по между си.

Точно преди полунощ прекарахме време в църквата в размишление за нещата от 2012 г., с които бихме искали да се сбогуваме. Щом настъпи Нова година, отидохме на централния площад на Казанлък, за да потанцуваме хоро заедно с много други.

Новогодишна срещаНовогодишна срещаСутринта на първия ден от новата година имахме Василиева литургия в църквата. По-късно през деня се разходихме до яз. „Копринка“. Вечерта всеки имаше възможността да разговаря лично на духовна тема с някой от свещеник или да се изповяда.

На втория ден от новата година, след като обядвахме, се разделихме, запазвайки хубавите спомени от преживяното.

Новогодишна срещаНовогодишна срещаНовогодишна среща

Comments are closed