Аниматорски курс B3

В Стария град

На 2 и 3 април аниматорите от Б курс имахме среща, която този път се проведе в Пловдив. Темата на срещата бе оказването на първа домедицинска помощ. За целта всички аниматори заедно с отец Петър Цвркал и отец Ярослав проведохме курс на обучение воден от доктор Людмил Димитров. На този курс ние се научихме: как да измерваме пулс, как да помагаме на човек в безъзнание, как да превръзваме травми от различно естенство и по различни части на тялото. Курсът бе изключително полезен за нас, и наученото от него определено ще ни е от полза.

sany0026sany0024

След края на курса всички аниматори, заедно със сестрите Обладки и отците успенци( при, които бяха настанени аниматорите, които не са от Пловдив) присъствахме на броеница и на Божествена литургия. Вечерната програма беше изключително забавна. Тя започна с малка шега към Александър, аниматор от София, който предния ден имаше рожден ден. Програмата продължи с филма „Треньор Картър” – филм който ни показа какво означава наистина да мислиш за останалите, и винаги да поставяш по – високи цели към, които да се стремиш. Вечерта завърши с молитва, чрез която благодарихме на Бог, за наученото през изминалия ден.

sany0031

На другия ден имахме беседа, в която говорихме за това, какво означава да водиш група, как се води една група, и какво обединява членовете в нея. След края на беседата, присъствахме на неделната Божествена литургия, молейки Бог да бъде с нас през целия ден. След обяда аниматорите от Пловдив, решихме да покажем на приятелите ни от Свищов и София защо Пловдив е един от най – красивите градове в България. Разходката из Стария град, разкри историята на градът под тепетата. Така неусетно минаха и тези два дни. Разделихме се с много положителни емоции и обещания за скорошни срещи.

Петя Царова, аниматор

sany0103sany0110

Още снимки: ТУК

Comments are closed