Зимен лагер за момичета „Авраам и Сара“

Посрещнати от израелтянки

Посрещнати от израелтянки

Шиене на одеалце за Авраам

Шиене на одеалце за Авраам

Поредният зимен лагер за момичета от ромския квартал на Стара Загора се състоя на 11-13 февруари при салезианите в Казанлък.

В петък вечер пристигнаха 12 момичета до мястото на лагерната среща. Посрещнаха ги три израелтянки, които им заявиха, че са добре дошли в Израел. След като момичетата вечеряха, се появи Авраам. Всичките момичета бяха в ролята на Сара. Авраам искаше Сара за жена, но имаше условия, които тя трябваше да изпълни преди това. Под формата на игра, момичетата трябваше да смелят брашно от зърна, да изплетат малко одеалце и да направят дрешки от парченца плат. После Авррам дойде да провери какво са направили. Прецени, че са се справили добре и че ще има сватба.

Сари-те и Авраам

Сари-те и Авраам

Сари-те с просби към Бога

Сари-те с просби към Бога

Момичетата се насладиха и на разходка до язовир „Копринка“. Щом се завърнаха, Авраам им каза, че ще идват гости и Сара трябва да приготви храна. Момичетата се разделиха на три отбора. Всеки отбор правеше пилешка оържола, салата и десерт, за да почерпят гостите. На вечеря наистина дойдоха гостите – трима Божии пратеници. Известиха, че след година ще дойдат пак и тогава Сара и Авраам ще имат дете. След вечеря последва игра с всичките места, на които са се местили Авраам и Сара.

На Язовир "Копринка"

На Язовир "Копринка"

На Язовир "Копринка"

На Язовир "Копринка"

На следващия ден след литургия Сари-те получиха шифровано писмо от Авраам, в което пишеше, че той ще принесе сина им Исак в жертва на Бога. Ако Сара иска да го види за последно, трябва да го намери. След дълго търсене из града, откриха Авраам, който се канеше да принесе в жертва Исак. Подобно на библейската история, това в крайна сметка не се наложи, защото Бог прати друга жертва.

Пратениците от Бога

Пратениците от Бога

Храна за Божиите пратеници

Храна за Божиите пратеници

Доволни от храната, пратениците споделиха добра вест

Доволни от храната, пратениците споделиха добрата вест

Хубаво преживяване, нали? И момичетата така считат.

Comments are closed