Детска спортна олимпиада

p1380564На 24 април се проведе прекрасна спортна олимпиада за децата от квартала в Стара Загора, и децата, дошли от Куклен, Пловдив и Казанлък специално за случая. Ако трябва да сложим мото на тази олимпиада, то най-подходящото би било – „Спортът ни обединява”.

Започнахме в 10 часа с регистрация на всички желаещи, а те бяха около 30 деца, много ентусиазирани, заредени със сили и желание за победа.

През първата част на олимпиадата децата тряp1380812бваше да преминат през 12 различни препятствия, поставящи на изпитание техните воля, умения, пъргавост, съобразителност и най-вече чувството им за хумор и добро настроение. Точките на всеки се сумираха много внимателно и прецизно, под зоркото око на председателя и членовете на журито, за да не бъде ощетен никой.

Направихме кратка пауза на обяд, за да се заредим със сили за втората част от изпитанията.

С нас на олимпиадата бяха и скъпите ни гости от Чехия- семейството на Тидит доброволеца, които бяха много мили и направиха този ден още по-прекрасен. Играха цял ден с нас, направиха ни вкусен обяд и запечатаха на снимки най-веселите и забавни моменти от игрите.p1380607

Следобяд, заредени със сили продължихме. Сглобяване на пъзел, скачане на един крак, на въже, в чувал, тичане с поднос, носене на книга на глава, редене на мъниста, игра на петанг, на карти, хвърляне на стрелички и други, невъзможно е да изброим всички игри, които много измориха телата ни, но ни заредиха с много радост и добро настроение и ни научиха на много полезни неща.

На състезание като на състезание, не може без награди за победителите. Само че в този случай награди получиха всички, заради честната си игра и куража да издържат докрай.

p1380739Завършихме този прекрасен ден с красива литургия и много песни, за да благодарим на Бог за дарбите и талантите, с които ни е надарил и защото здравото тяло има нужда от здрав християнски дух.

Спортът наистина обединява всички ни, независимо от местата, в които живеем, независимо от цвета на кожата ни или дрехите, които носим. Разделихме се накрая вече всички приятели и си обещахме да се видим отново много скоро на поредната олимпиада.

Роси 🙂

Comments are closed