Зимен лагер за момичета „Добрата майка“

p1350437 От 12 до 14 февруари 2010 г. в Казанлък при отците салезиани се състоя следлагерна среща за момичетата от квартал „Лозенец” в Стара Загора.

Беше много приятно да се видят познати лица на вече много пораснали момичета, но също и да се запознаем с нови и много талантливи между тях.

Темата на срещата беше много интересна, както за каките аниматорки, така и за момичетата, защото мечтата на всяка една от нас е един ден да бъде „Добра майка”. Беседвахме върху първа книга на Царства и по-точно върху историята за Ана и нейния син Самуил.

Етапната игра в събота, която ни даде възможност да се поразходим из слънчев Казанлък, беше изцяло свързана с темата на срещата, като по този начин задълбочи нашите познания върху историята от Библията и ни накара да изпитаме собствените си сили и таланти.

Във вечерната програма, освен че много пяхме, играхме и се забавлявахме, чрез приятелски съревнования и много смях ни изпитаха отново върху темата, а именно: какво трябва да може и прави добрата майка, за да бъде наистина щастливо нейното дете.

Не мога да не отбележа многото красиви моменти на молитва и литургия през този уикенд, защото добрата майка, освен че възпитава децата си на доброта, честност, освен, че ги образова, учи ги да бъдат свободни хора и ги дарява с много лp1350326юбов и внимание, също е длъжна да посее в сърцата на децата си най-ценното, за да пораснат щастливи и пълноценни хора – вяра. Вярата, която се изразява в познанието и любовта към нашия създател Исус Христос.

Защото човек без вяра е като дърво без корен…

Роси Костова.

Comments are closed