Празнично завършване на учебната година в ромския квартал на Стара Загора

С тържествена програма бе закрита учебната година в центъра на ромския квартал на 15 юни. За това се погрижи фондация „Дон Боско България“, която вече две години обучава местни деца и юноши с извънкласни дейности. Именно тези ученици изнесоха спектакъла пред свои познати от махалата, като изпяха и изсвириха множество …

Прочети повече

Илюзионно шоу в малките групови домове в Стара Загора

На 14 юни за втора поредна година илюзионистът Андрей Михов изнесе шоу с фокуси за децата от два от центровете за настаняване от семеен тип „Малък групов дом“ в Стара Загора. Идва по покана на фондация „Дон Боско България“, която провежда обучителни занятия в три от петте домове от този …

Прочети повече

Футболен турнир за свещеници от цяла България

Футболен турнир за католически свещеници от цяла България – с това първо по рода си събитие за страната, салезианите отбелязаха новооткритото многофункционално игрище в двора на католическата църква „Св. Йосиф“ в Казанлък на 14 юни. Въпреки църковно-спортния характер на събитието, то привлече и управниците.

Прочети повече

Откриване на спортно игрище в двора на църквата в Казанлък

Мултифункционална спортна площадка беше открита в двора на Католическата църква „Св. Йосиф“ в Казанлък. Официални гости на събитието бяха заместник областният управител Галина Стоянова и заместник кметът на Казанлък Зелвер Касабова.

Прочети повече

За салезианите в България разказаха в списание на Българската културно-просветна дейност в Чешката република.

За салезианската дейност писаха в списание “Роден глас”, бр. 1/2011. То е издание на Българската културно-просветна дейност в Чешката република. Може да прочетете статията, като натиснете върху картинките (чете се добре).

Олимпиада „български думи“ организират чешки доброволки в ромския квартал.

Олимпиада за деца от ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора организираха чешките доброволки Маркета Обручова и Моника Петрухова по случай 24 май. Включиха се 27 деца. Преминавайки през 12 дисциплини – състезателни игри, децата печелеха буквички, от които накрая трябваше да съставят думи.

Прочети повече

Представяне на книгата “Йоан Павел II – Папа, какъвто не е имало”

Книгата „Йоан Павел – Папа, какъвто не е имало“, бе представена пред старозагорската общественост на 17 май в Регионалната библиотека „Захарий Княжески. Поводът за представянето е скорошното обявяване на Папа Йоан Павел II за блажен.

Прочети повече

  • Slideshow

    We cannot display this gallery